Actualiteitendag participatiewet

De overheid streeft continu naar verbetering en vereenvoudiging van de wet. In dit kader zal de Participatiewet jaarlijks, ook in 2017, enkele aanpassingen ondergaan. De Participatiewet is sinds 1 januari 2015 van kracht. Het doel is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen bij reguliere werkgevers. In november 2016  heeft de Tweede Kamer ingestemd met wijzigingen in de Participatiewet. Hierdoor worden onder andere m.i.v. 1 januari 2017 de regelingen voor loonkostensubsidie en de no-riskpolis versoepeld. Maar hier blijft het niet bij. Na deze cursus bent u weer up-to-date geïnformeerd over alle belangrijke wijzigingen in de participatiewet en de toepassing daar van. Het programma is zo samengesteld dat u direct meegenomen wordt in de dagelijkse praktijk d.m.v. praktijksimulaties. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in de praktijk.

Programma / inhoud

Momenteel zijn de onderwerpen voor deze cursusdag onder andere:
• de wijzigingen van de kostendelersnorm;
• de ontwikkelingen in de loonwaardebepaling en de loonkostensubsidie;
• de relevante wijzigingen in de voorliggende voorzieningen;
• de Wet taaleis en het Besluit taaltoets Participatiewet in de praktijk;
• de Verzamelwet SZW 2017;
• Wat staat ons nog te wachten

Locaties

Wij beschikken in Schiedam over een geweldige opleidingsruimte met uitstekende faciliteiten zoals voldoende multimedia mogelijkheden. Innoveren en samenwerken dragen wij hoog in ons vaandel. Mede daardoor kunnen wij in bijna elke stad een training aanbieden. Al onze opleidingsruimtes zijn uitstekend bereikbaar en beschikken over alle moderne middelen die je mag verwachten. Uiteraard verzorgen wij graag een in-company training bij u op locatie.

Informatie en contact

Voor meer informatie over deze opleiding of een offerte kunt u contact opnemen met Reinaldo Sewrattan. Tel: 06-22442523  e- mail: r.sewrattan@matchme.nl

Doelgroep

Bijstandsconsulenten Klantmanagers, Werkcoaches, Re-integratieconsulenten,

Duur
1 dag

Toets/certificaat
De deelnemer ontvangt een certificaat van deelname.

Cursusprijs
€ 250,- excl. Btw (inclusief alle kosten zoals accommodatie, lunch en lesmateriaal). Groep bestaat uit maximaal 15 cursisten.

BTW
De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Gerelateerde opleidingen