JK-GSD verkort

Met de overgang van transitie naar transformatie, verandert ook de rol van het Rijk. Van een ondersteunende naar een faciliterende rol, waarbij gemeenten het sociaal domein van de toekomst vormgeven. Binnen de kaders van de wetten in het sociaal domein is veel mogelijk, meer dan op het eerste gezicht lijkt of in de praktijk gebeurt. De constante veranderingen in wet- en regelgeving en beleid vragen van u de nodige flexibiliteit. Vakinhoudelijke kennis en kennis van de relevante beleidsontwikkelingen zijn van groot belang. Alle wetten en regelingen die relevant zijn bij de uitvoering van de Participatiewet komen aan bod. Om deze opleiding (op HBO niveau) succesvol te kunnen doorlopen is een mbo+/hbo werk en denkniveau én minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een sociale dienst vereist.

Programma / inhoud:

Na het succesvol afronden van deze hoogwaardige opleiding kunt u onder andere:

  • complexe aanvragen Participatiewet behandelen en beoordelen;
  • als juridische vraagbaak fungeren voor uw collega’s;
  • bezwaar- en beroepsprocedures voorbereiden en uitvoeren;
  • rapportages en beschikkingen toetsen op juridische juistheid.

Locaties

Wij beschikken in Schiedam over een geweldige opleidingsruimte met uitstekende faciliteiten zoals voldoende multimedia mogelijkheden. Innoveren en samenwerken dragen wij hoog in ons vaandel. Mede daardoor kunnen wij in bijna elke stad een training aanbieden. Al onze opleidingsruimtes zijn uitstekend bereikbaar en beschikken over alle moderne middelen die je mag verwachten. Uiteraard verzorgen wij graag een in-company training bij u op locatie.

Informatie en contact

Voor meer informatie over deze opleiding of een offerte kunt u contact opnemen met Reinaldo Sewrattan. Tel: 06-22442523 e- mail: r.sewrattan@matchme.nl

Doelgroep

inkomensconsulenten klantmanagers kwaliteitsmedewerkers tenminste 2 jaar werkzaam in het vak

Duur
7 dagen

Toets/certificaat
Deze opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke eindtoets. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat JK-GSD. Indien de deelnemer onvoldoende resultaat heeft behaald heeft de deelnemer recht op herkansing. De kosten voor een eventueel herexamen bedragen € 150,- p.p. De deelnemer kan tussentijds vragen stellen aan de trainer.

Cursusprijs
€ 2.150,- excl. Btw (inclusief alle kosten zoals accommodatie en lunch) De kosten voor het  lesmateriaal bedragen € 115,-. Een groep bestaat uit maximaal 15 personen.

BTW
De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Gerelateerde opleidingen